Dziś Światowy Dzień Królika, a ten prowadzącemu rozmowę w radiu RMF FM, Robertowi Mazurkowi skojarzył się z daniem głównym. I właśnie kulinaria stały się tematem rozmowy dziennikarza z goszczącą w studiu Katarzyną Lubnauer. Posłanka Nowoczesnej przyznała, że jadła kiedyś wybornie przyrządzonego królika. - Jadłam bardzo dobrego królika raz, w sosie takim musztardowym. Rzeczywiście świetny, w stylu francuskim, na białym winie, w sosie musztardowym - wróciła do miłych wspomnień posłanka.
Przewodnicząca Nowoczesnej przyznała, że chciałaby kiedyś takiego wyśmienitego królika przygotować: - Mam ambicję, by takiego spróbować zrobić w domu, ale nigdy nie robiłam jeszcze.
I pochwaliła się, że ma na swoim koncie kulinarny wyczyn: - Kiedyś zrobiłam zająca, skoki z zająca i były naprawdę dobre. Natomiast królika nie robiłam nigdy, a chodzi za mną, że jak kiedyś znajdę czas, to żeby zrobić królika w sosie musztardowym - rozmarzyła się Lubnauer. Trzeba przyznać, że posłanak wie, co jest dobre!