Do wypieku potrzebne są: 200 g mąki pszennej oraz 50 g ziemniaczanej, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 150 g masła i jedno jajko. Po zagnieceniu ciasto należy zaś odłożyć do lodówki - i najtrudniejsza część gotowa! Do masy zaś wystarczy puszka gotowanego przez 2 godziny słodkiego mleka skondensowanego i. garść wyobraźni. Ta przyda się bowiem do dekorowania: migdałami czy orzechami włoskimi. - Ponieważ z racji obowiązków w domu jestem częściej gościem niż domownikiem, bardzo rzadko udzielam się w kuchni. Ale zdarza mi się pomagać córce, która robi genialne torty - zdradza nam wiceminister. - Wykonanie mazurka to naprawdę prosta sprawa, a pieczenie to też świetny relaks, który polecam - dodaje.
Zobacz także: WPADKA rzeczniczki NOWOCZESNEJ: Wymyśliła najdłuższy na świecie tunel w Szczecinie...