Stanisław Żółtek z miejsca stał się jednym z najpopularniejszych kandydatów w czasie kampanii prezydenckiej. Wszystko za sprawą swojego sposobu bycia i pomysłów, w tym słynnego już "Menelowego Plus". Jednak do tej pory nikt nie znał kulinarnej strony Żółtka. Oto okazuje się, że w kuchni były europarlamentarzysta czuje się świetnie, a jego popisowym daniem jest nadziewana kaczka. Polityk pochwalił się tym, co najlepiej mu wychodzi, w tygodniku "Do Rzeczy". Jak przyznał, przygotowanie kaczki jest pracochłonne i wymagające. Polityk zwykle robi swoje popisowe danie kilak razy w roku i popisuje się nim przed znajomymi, którzy, jak przekonuje Żółtek, chwalą sobie danie. Jak Stanisław Żółtek przygotowuje kaczkę? Najpierw szykuje aromatyczną zalewę, do której trafiają kaczka i kacze uda, na dzień lub dwa. Kaczka jest nadziewana, a farsz składa się z rodzynek i migdałów oraz mięsa. Aby przygotować takie danie trzeba też umieć posługiwać się dratwą, by zaszyć napełnioną farszem kaczkę. Jak poleca Żółtek: - Kaczkę podawać zimna w całości, przed podaniem nadkroić tylko kilka plastrów. Gościom nie smakuje - wyrzucić gości - podsumowuje przepis polityk.
CZYTAJ: CAŁA prawda o Kaczyńskim! Wygadał się jego człowiek. ZASKOCZENIE!