Jarosław Kaczyński

Autor: Piotr Lampkowski/SUPER EXPRESS Jarosław Kaczyński

NA ŻYWO

BŁYSKAWICZNE oświadczenie prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego! Czegoś takiego jeszcze nie było

2022-08-17 14:29

Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński, w środę 17 sierpnia, o godzi. 14:30 wygłosił specjalne oświadczenie. Dotyczyło ono sprawy wyborów w Rudzie Śląskiej. Oświadczenie prezesa PiS było transmitowane w telewizji i w mediach społecznościowych PiS. Co najciekawsze, było ono wprost błyskawiczne - a trwało zaledwie 75 sekund.

Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński, wystąpił w środę 17 sierpnia, o godzi. 14:30. To pilne i nagłe oświadczenie. Prezes PiS wygłosi specjalne oświadczenie w siedzibie partii Prawa i Sprawiedliwości przy ul. Nowogrodzkiej. W swoim krótkim oświadczeniu Kaczyński odniósł się do wyborów w Rudzie Śląskiej  i zapewnił o poparciu dla jednego z kandydatów, który bierze w nich udział:  - Mamy wybory w Rudzie Śląskiej i tam zgłosił się, jako kandydat na prezydenta poseł Marek Wesoły i chciałem mu udzielić poparcia w imieniu Prawa i Sprawiedliwości. Pan Marek Wesoły kandyduje z własnego komitetu, ale to nie ogranicza tego poparcia. W pełni popieramy pana Marka Wesołego. Dwukrotnie już kandydował na prezydenta Rudy Śląskiej - za drugim razem był w drugiej turze. Wierzymy, że tym razem odniesie sukces, bo jest człowiekiem, który może zrobić wiele dobrego dla miasta. Pan Marek Wesoły ma doświadczenie biznesowe i polityczne, czyli to, co jest potrzebne, by dobrze wypełniać funkcję prezydenta 100-tysięcznego miasta. Życzę panu Markowi Wesołemu wszystkiego dobrego i powodzenia w tych wyborach.