Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości rozpisała konkurs na dofinansowanie promocji małych i średnich firm, które mają szansę podbić zagraniczne rynki. Firma, która wytwarza mięso do kebabów, wystąpiła o dofinansowanie promocji "polskiej specjalności żywnościowej" i dostała na ten cel 408 tysięcy złotych z funduszy europejskich. Więcej o kebabie tak polskim, jak gołąbki i zimne nóżki w galarecie w felietonie wideo Adama Federa "Będzie dobrze".
Kebab polskim daniem narodowym! "Będzie dobrze" Adama Federa, odc. 56 [WIDEO]
2020-06-16
16:25
Kebab zajął zaszczytne miejsce tuż obok schabowego z mizerią oraz żuru z białą kiełbasą i jajkiem. To już oficjalnie potwierdzone i przybite urzędniczą pieczęcią, kebab jest "polską specjalnością żywnościową", narodowcy mogą więc zajadać się nim bez żadnych przeszkód i wyrzutów sumienia. Jak to możliwe?
Kebab narodowy. "Będzie dobrze" Adama Federa, odc. 56